Creatiefschrijven.be  schreef een wedstrijd uit: ‘Schreef je ooit een zin waarvan je dacht die is prima mijn pen uit komen rollen!‘? Stuur De zin van je leven in, en wie weet… Ik pikte een zin uit mijn column ‘En? Hoe was het bij de psycholoog?’.

Op een ochtend begin maart werd ik wakker met een zoetgevooisd bericht op mijn voicemail: met een prachtig Vlaams accent vertelde de beller dat ik nog even de lippen stijf op elkaar moest houden, maar de publieksprijs had gewonnen. Een vakjury, waaronder juryleden Gerda Dendooven, Stijn Vranken en Tom de Cock selecteerden tien zinnen uit maar liefst meer dan driehonderd inzendingen.

De organisatie vernam graag of ik naar Antwerpen kwam om de prijs in ontvangst te nemen (een mooie fles champagne en de woorden van Stijn Vranken). Een dagje Anvers werd gepland en ik trof daar ‘mijn zin’ aan op de gespierde rug van 1 van de heren van de dansacademie in Antwerpen, ontmoette mededingers, fervente lezers en bevlogen schrijvers. Kevin Amse werd, terecht, jurywinnaar.

“Ik hou ervan hoe jouw adem de bril beslaat waarmee ik naar het leven kijk.” – Kevin Amse (jurywinnaar)

” ‘Boos’ is de oplossing van de rebus die mijn lichaamstaal verraadt.” – Karen Brom (publiekswinnaar)