Zondagochtend. Een mailbox vol hunkerende kerels. Het resultaat van een gisteravond aangemaakt profiel op een datingsite, ik werd geholpen door een flesje wit met razend fijne afdronk.

De website beloofde jubelend gegarandeerd succes! Dat de liefde van je leven binnen dertig klikken smachtend op je zit, of wie weet, wel ligt te wachten. En ik zit straks geramd. Want had ik al verteld dat ‘ie ook een goed stel hersens heeft? Moet ik wel de juiste hokjes aanvinken krijg ik mee als tip. Niet goed, geld terug.

Op zich geen onaantrekkelijke gedachte voor een midden-veertiger. Zeker niet voor iemand die zich al te lang behelpt met een selfiestick in een onbestendige kleur en met de contouren van het mannelijk lid. En nu bewezen is dat een fikse wip of twee per week goed is voor hart en bloedvaten, kijk ik de laatste tijd geregeld vol zelfmedelijden naar het kuipje Becel in mijn koelkast.

In een verwassen T-shirt en een onderbroek van het comfortabelste soort, ben ik inmiddels drie cappuccino’s en een stuk of twintig aanprijzingen verder. Een licht afgrijzen wisselt zich af door een kriebelende nieuwsgierigheid, met dank aan foto’s van échte mannen met spannende 4-dagen baardjes en avontuurlijke hobby’s. Daar zijn ze: gasten met een passie.

Wat is je passie? Kom op, denk na! Want ‘Zonder passie geen leven’ had het laatst aangeschafte zelfhulpboek me nog zo gezegd, met een opgeheven vingertje. Een vraag waar ik niet onder uit kom op een eerste date met mijn eigen 4-dagen-baard.

Ik verzamel niets, ren me niet suf door Bosch en Duin, en heel Holland bakt behalve ik. En dat ik gek ben op mijn pré-pubers mag voor de hand liggen, dat ik ze met enige regelmaat achter het behang plak (is dat geen sport?) om ze er daarna vol liefde weer achter vandaan te peuteren is ook niet iets om over uit te wijden. Nee.. beter niet over gerept.

Voorlopig hou ik het er maar op dat ik geen passie hèb, maar de dingen die ik doe vol passie volbreng. De Leuke Man die ooit op date gaat met deze Leuke Vrouw komt daar snel genoeg achter. Als hij mazzel heeft.